Súprava Chow Kit

Chow Kit, ktorý sa nachádza severne od centra mesta, hneď vedľa obľúbenej štvrte Kampung Baru, má povesť živej oblasti plnej miestnych trhov a donedávna bol známy aj ako hlavná "štvrť červených svetiel". Tá sa však v poslednom čase presunula skôr do bočných uličiek turisticky veľmi obľúbenej oblasti Bukit Bintang.
Second-hand pod holým nebom
Veľmi obľúbenou časťou Chow Kit je rozsiahly trh s oblečením z druhej ruky, kde si môžete kúpiť nohavice alebo tričká od 5 mil.
Tento trh je k dispozícii každý deň na ulici Jalan Haji Taib priamo v centre Chow Kit.
Budova trhu a pouličné potraviny
Oblasti Chow Kit dominuje budova tržnice, ktorá je jednou z najväčších v centre Kuala Lumpuru. Trh sa zameriava najmä na predaj mäsa, rýb, ovocia a zeleniny.
Trh je otvorený každý deň od 6:00 do 18:00 a jednoznačne najrušnejší je v skorých ranných hodinách.
Každú sobotu sa tu však koná nočný trh približne do 2:00 hod.
Pred tržnicou je každý deň až do noci malý vonkajší trh, ale nájdete tu len niekoľko stánkov s ovocím, zeleninou a mäsom.
O niečo ďalej na ulici Jalan Raja Alang sa nachádza niekoľko reštaurácií a pouličných jedální, ale myslíme si, že lepšiu atmosféru a výber jedál zažijete v susednej oblasti Kampung Baru.
Kde sa ubytovať
Chow Kit je dobré miesto na pobyt, ak chcete zažiť autentický starý Kuala Lumpur s minimom turistov a skvelým dopravným spojením.
Priamo uprostred štvrte Chow Kit odporúčame hotel Hilton Garden Inn Kuala Lumpur *** s rozumnými cenami od 60 usd za noc.
Ako sa tam dostať
Ak máte trochu času, odporúčali by sme podvečernú prechádzku od Petronas Twin Towers cez Kampung Baru, ktorá nezaberie viac ako 30 minút.
Pozrite si mapu trasy, ktorú sme absolvovali my.
Zelená jednokoľajová železnica linky 8 vedie priamo stredom štvrte Chow Kit, ktorou sa rýchlo dostanete do moderného centra Kuala Lumpuru a na stanicu KL Sentral a možno aj do rušnej turistickej štvrte Bukit Bintang.
Čo vidieť v okolí
Objavte všetky miesta, ktoré môžete vidieť v Kuala Lumpur.
Zostali nejaké otázky?
Ak máte akékoľvek otázky alebo pripomienky k článku...